Hotelul Ceres din Băile 1 Mai, desemnat Secție Exterioară a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” (SCMO), și-a încheiat activitatea la finalul săptămânii trecute, odată cu vindecarea ultimilor pacienți pozitivi asimptomatici.  

În hotel Ceres a fost internat cel mai mare număr de pacienți pozitivi Covid-19 din județul Bihor, împreună cu contacții acestora, totalizând 496 de persoane. În toată această perioadă, respectiv 24 aprilie – 15 mai, unitatea din hotel Ceres a fost în îngrijirea cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, sub coordonarea managerului conf. univ. dr. Ramona Suciu.

Mereu în prima linie, în prima parte a stării de urgență echipa condusă de dr. Suciu a monitorizat persoanele carantinate de pe raza comunei Sânmartin și, odată cu includerea în structura SCMO a hotelului Ceres, a oferit asistență medicală permanentă pacienților pozitivi asimptomatici internați.

Echipa de 80 de cadre a Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix a fost compusă din medici, asistente, infirmiere și kinetoterapeuți care au depus toate eforturile pentru îngrijirea celor internați. În urma dedicării și profesionalismului personalului medical, în cele 22 de zile, Secția Exterioară a SCMO a fost eliberată complet, fiind externați și ultimii pacienți pozitivi vindecați.

„Reamintim că, inițial, desemnat ca spațiu de carantină, hotel Ceres a devenit Secție Exterioară a SCMO în urma testării cu rezultate pozitive a persoanelor carantinate. Măsură de a testa persoanele din carantină a fost luată de prefectul Dumitru Țiplea, pentru a limita transmiterea comunitară a coronavirusului SARS CoV-2 și a nu bloca activitatea Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, desemnat spital Covid-19 la nivelul județului Bihor”, se afirmă într-un comunicat al Cancelariei Prefectului.