Tot mai puţini orădeni se îndreaptă spre centrele de vaccinare. Drept urmare, autorităţile sanitare şi municipale au dispus suspendarea activităţii în alte trei centre. Care centre rămân deschise în continuare.

 

Primăria Oradea anunță suspendarea activității a trei centre de vaccinare, începând cu sâmbătă, 17 iulie. Este vorba despre centrul de vaccinare din Orășelul Copiilor, cel de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, respectiv Maternitatea Oradea. Persoanele programate la unul dintre aceste centre vor fi redirecționate către centrul de vaccinare de tip modular amenajat în Piața Emanuil Gojdu, între Casa de Cultură și Catedrala Ortodoxă.

„Persoanele programate în perioada următoare în cele trei centre vor primi un SMS pentru a fi redirecționate către centrul modular din Piața Emanuil Gojdu. În funcție de evoluția pandemiei și a cererii pentru vaccinare, vom lua în calcul redeschiderea lor dacă va fi necesar”, a precizat Mihai Jurca, city-managerul municipiului Oradea.

Programul centrului modular din Piața Emanuil Gojdu pentru cei care sunt programați în unul dintre cele trei centre este următorul:

- zilnic de la ora 8.00 la 20.00, pentru persoanele care au optat să se vaccineze cu Pfizer sau Jonson & Jonson;

- marți și joi în intervalul orar 14.00-20.00, pentru cei care au optat pentru Moderna;

- luni și miercuri de la ora 8.00 la 20.00, pentru cei programați să se vaccineze cu AstraZeneca.

Cei care doresc să se vaccineze în cartierul Rogerius pot opta pentru centrul de vaccinare de la Spitalul Pelican, care rămâne deschis în perioada următoare.

Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur.