Sub genericul „Fii inteligent! Păstrează-ți zâmbetul sănătos întreaga viață!”, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Bihor, a organizat o campanie privind încurajarea igienei bucale.

Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” Oradea și beneficiarii Adăpostului de Noapte au luat parte la o lecție educativă privind încurajarea păstrării unei igiene bucale corespunzătoare. A avut loc o discuție interactivă despre importanța igienei bucale și s-a pus în practică, pe o machetă, modalitatea unui periaj corect executat.

Cei prezenți au privit cu atenție și interes fiecare informație și au pus în practică cele învățate, fiecare primind câte un pachețel cu pastă și periuță de dinți, precum și un plan de periere a dinților pentru o lună.

„Cu toții știm cât de importantă este igiena orală pentru a ne păstra dantura sănătoasă și frumoasă. Este necesar să ne păstrăm aceeași rutină zilnică de îngrijire și să nu neglijăm periajul dentar. Indiferent de situația materială a fiecăruia dintre noi, igiena bucală trebuie să fie una dintre prioritățile noastre!”, transmit reprezentanții DAS Oradea.