Cu ocazia unui interviu acordat recent, directorul general Dorel Dulău a anunțat completarea portofoliului unităților administrativ-teritoriale partenere cu încă două comune din apropierea Oradiei.

„Am încercat, în continuare, să ținem legătura cu administrațiile locale și am continuat încheierea de acorduri-cadru, ultimele două fiind cu primăriile din Sânmartin și Sântandrei. Am solicitat sprijinul domnilor primari Cristian Laza și Ioan Mărcuș pentru a transmite mesaje către asigurați cu privire la drepturile și obligațiile pe care aceștia din urmă le au”, ne-a declarat directorul general.

Interlocutorul nostru a subliniat importanța canalelor de comunicare profesională între Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor, pe de o parte și unitățile spitalicești și colegiile medicale din județ, mai ales în contextul pandemic actual:  „Avem întâlniri periodice cu Colegiul Medicilor Bihor și cu cel al dentiștilor, iar în data de 24 noiembrie vom avea o întâlnire și cu farmaciștii, unde, împreună cu Comitetul Director - directorul economic, directorul pentru relații contractuale și medicul-șef - încercăm să acoperim tot spectrul de probleme pe care farmaciștii ni le pot ridica, de la cele de natură financiară și contractuală până la cele cu caracter medical”.

Un alt factor care contribuie la mai buna înțelegere și la soluționarea problematicii cu care se confruntă CAS Bihor este adaptarea structurii proprii la nevoile asiguraților, motiv pentru care a fost inițiat un proces de reorganizare a resursei umane. Mai mult, după cum preciza directorul general Dorel Dulău, angajările în cadrul instituției publice pe care o conduce se vor face numai într-o deplină transparență: „Menționez că în această perioadă politica de resurse umane a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor este una activă, primind din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate aprobarea pentru scoaterea la concurs a unor posturi, cu respectarea prevederilor legale, motiv pentru care îi îndemn pe toți cei interesați să urmărească site-ul CAS Bihor și să depună dosarele de participare la concurs.

Posturile vor fi în departamentul medicului-șef, în cel de „Asigurați” la biroul de relații cu publicul, va mai fi unul și la biroul administrativ. Mai avem nevoie de câteva aprobări, după care posturile vor fi anunțate pe site-ul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor. Acolo vor fi precizate toate detaliile privitoare la bibliografie, condițiile de participare, cele de vechime și așa mai departe”.