Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor reamintește bihorenilor că respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii poate salva vieți și diminua suferința fizică printr-o limitare a răspândirii infecției Covid-19. Dacă se va accentua transmiterea infecției, se va produce creșterea incidenței cumulate în ultimele 14 zile la valori care vor necesita carantina zonală.

DSP Bihor atenționează conducătorii instituțiilor publice și private că trebuie să asigure respectarea strictă, în incinta unității, de către toți angajații și vizitatorii instituției a măsurilor de limitare a răspândirii infecției Covid-19, cum ar fi: purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura, distanțarea socială, aerisirea, curățenia și dezinfecția spațiilor de lucru. Agenții economici din domeniul transportului de persoane trebuie să efectueze informarea personalului și pasagerilor, în scopul prevenirii contaminării pasagerilor și personalului ce activează în domeniul transportului de persoane (în special privind: purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura), să asigure măsurile de igienă și dezinfecție ale mijloacelor de transport și stațiilor de oprire în care se produc aglomerări de persoane, să optimizeze gradul și modul de ocupare în mijloacele de transport în comun.

Pe măsură ce transmiterea bolii în comunitate este mai scăzută, ca urmare a respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii (vaccinare, purtarea corespunzătoare a măștii de protecție, distanțarea socială etc.) cu atât mai puține sunt restricțiile impuse pentru desfășurarea unor activități.

„Avertizăm asupra faptului că dacă se va accentua transmiterea infecției Covid-19, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii de către populație și agenții economici, se va produce creșterea incidenței cumulate în ultimele 14 zile la valori care vor necesita carantina zonală”, se afirmă într-un comunicat al DSP Bihor.