Luna mai va aduce în Oradea deschiderea a două noi centre de vaccinare. Unul va avea 4 fluxuri, va fi drive-thru și va funcționa în Parcarea de la Era, și al doilea, cu 6 fluxuri, va fi organizat în containere și va funcționa în Centrul Civic.

Anunțul a fost făcut joi, 29 aprilie, de primarul Florin Birta. Acesta a spus că ținta este ca Oradea să ajungă, în cel mai scurt timp, la o imunizare de 50% necesară pentru relaxarea economică.

„Am avut o întâlnire cu Premierul și cu alți reprezentanți ai reședințelor de județ și am propus ca autoritățile locale să aibă autonomia de a stabili ca localurile, teatrele și alte instituții, să funcționeze normal dacă rata de vaccinare este mai mare, indiferent de incidența la nivel național. Nu putem avea aceleași reguli într-un municipiu în care s-au vaccinat 50% dintre oameni ca în unul cu 8% persoane vaccinate”, a spus primarul Oradiei care a mai subliniat că în Oradea, rata de vaccinare cu cel puțin o doză este de 38%.

În ceea ce privește impulsionarea procesului de vaccinare, Birta susține că a solicitat 10 noi fluxuri de vaccinare în Oradea. „Va fi un centru drive-thru în parcarea de la Era, pentru care nu va fi nevoie de programare, care va fi funcțional din 5 mai, și unul cu 6 fluxuri, organizat în containere, în Centrul Civic, funcțional din 10 mai. Ambele centre vor folosi Pfizer și vor funcționa de la ora 10.00 până la ora 20.00”, a mai spus primarul.