O sursă buna de apă - aşa-numita "apă vie"- sunt legumele şi fructele crude. Acestea conţin peste 80 la sută apă. Dacă respectăm regula celor cinci legume sau fructe consumate zilnic, aducem organismului nostru un aport de aproape 1 l de apă de cea mai bună calitate. Iată câteva exemple: roşiile conţin până la 94 la sută apă, castraveţii - 95-96 la sută, merele şi perele - 85-86 la sută, pepenele verde - 91 la sută, caisele şi piersicile - 86-87 la sută. Este bine de ştiut că apa din fructe şi legume se asimilează cel mai bine şi este apa cea mai sănătoasă. Potolirea setei consumând fructe şi legume este mult mai benefică şi de mai lungă durată decât atunci când bem rapid o cantitate mare de apă. În cazul fructelor şi al legumelor, apa este asimilată lent de organism. Una dintre cele mai bune surse de apă este pepenele verde, acesta având şi proprietăţi diuretice puternice, fiind recomandat suferinzilor de litiază sau calculoză renală, dar şi în curele de eliminare a toxinelor.