În jur de 200 de credincioși au participat joi la slujba religioasă oficiată în paraclisul cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, situat în Oradea, pe strada Dimitrie Bolintineanu nr.1, la intrarea în Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură - Bihor.

 

Slujba religioasă a fost oficiată cu binecuvântarea Preasfinției Sale Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei, de părintele Dorel Octavian Rusu, protopopul Oradiei, înconjurat de un sobor de preoți.

Programul liturgic a avut loc în paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, hramul sfintei biserici care se află în prezent în construcție, iar de anul viitor va fi deschisă pentru a se putea ține sfintele slujbe.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Vasile Sabău, de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Oradea, care a vorbit despre însemnătatea și cinstirea Sfântului Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, dar și despre importanța zilei de 25 octombrie pentru națiunea română.

În duminici și sărbători, în paraclis, slujesc, benevol, părintele paroh Dan Lele, preacuviosul părinte arhimandrit Antim și părintele consilier Laurențiu Lazăr.

În jur de 200 de credincioşi au participat joi la slujba religioasă, în semn de mulţumire faţă de patronul spiritual al paraclisului şi al frumoasei biserici aflată în imediata apropiere. Biserica, singura din Oradea cu hramul Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, s-a ridicat într-un timp scurt, din dorința și cu implicarea preoților și a credincioșilor din zonă care nu aveau un lăcaș de cult în apropiere.

Proiectul noii biserici a fost adus din Cetatea Tesalonic, Grecia, unde se află sfintele moaşte ale Sfântului Dimitrie cel Mare, Izvorâtorul de Mir. Preotul paroh Dan Lele a adus mulţumiri tuturor binefăcătorilor și ctitorilor acestei biserici, care au contribuit la ridicarea sfântului lăcaş.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în 19 octombrie 2008, de către episcopul ortodox al Oradiei, iar lucrările au început efectiv în anul 2009.