În memoria persoanelor răpuse de Covid-19, sâmbătă, 27 februarie, la Oradea, va avea loc un recviem organizat de Episcopia Romano-Catolică. Episcopul Böcskei László a transmis un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate care au pierdut pe cineva drag în urma infecției cu acest virus ucigaș. 

„Îndoliate familii! Pademia care a cuprins întreaga lume a scos la suprafață vulnerabilitatea omului, chemându-ne astfel la solidaritate și, nu în puține cazuri, la compasiune. Încercând să diminuăm efectele virusului care se răspândește în jurul nostru, constatăm cu tristețe că mulți semeni ai noștri devin victime ale acestei pandemii. Astfel, multe familii au fost încercate prin pierderea unei persoane dragi răpite de acest virus ucigaș”, transmite Böcskei László.

Constatând această realitate care întristează atât de multe familii, episcopul invită credincioșii sâmbătă, 27 februarie, de la ora 18.00, la Catedrala romano-catolică din Oradea, pentru a participa la o sfântă liturghie în memoria celor răpuși de Covid 19.

„În această liturghie ne vom ruga pentru sufletul celor decedați, dar și pentru familiile lor, cerând de la Dumnezeu și mângâiere pentru cei care, în încercarea provocată de pierderea persoanei dragi, nu le-au putut fi suficient de aproape din cauza restricțiilor impuse de situația excepțională de pandemie. Vă invităm cu drag la această celebrare comună, ce dorește a fi un semn al solidarității noastre față de toți cei care au pierdut persoane dragi în aceste luni de pandemie”, mai transmite episcopul romano-catolic de Oradea.