Calea Sfintei Cruci, adică drumul străbătut de Iisus Hristos de la Pilat până în vârful muntelui Golgota unde a fost răstignit, va fi refăcut la Oradea miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 19.00, în Parcul „Mihai Viteazul”, un eveniment așteptat cu multă emoție de către toți credincioșii, indiferent de confesiune.

 

Drumul străbătut de Iisus Hristos de la Pilat până în vârful muntelui Golgota, unde a fost răstignit, a deşteptat în toate timpurile un mare interes în inimile credincioşilor. Momentul, denumit simbolic „Drumul Crucii”, va fi pus în scenă de către Grupul de tineri „Allegria – Tineretul Franciscan”, miercuri, 17 aprilie 2019, la ora 19.00, în Parcul „Mihai Viteazul” (Parcul Olosig, situat lângă Sanctuar), terminându-se pe platoul din faţa Sanctuarului.

„Postul Mare este, prin excelenţă, perioada care ne invită să reflectăm la suferinţele pe care Fiul Tatălui Ceresc le-a îndurat pentru noi. Reprezentativă pentru această perioadă este „Calea Crucii”, care a fost şi va fi întotdeauna o devoţiune foarte îndrăgită a lumii catolice apusene, dar, totodată, şi a celei răsăritene. Este o devoţiune care ne face să simţim, în acelaşi timp, un profund sentiment de durere şi de tristeţe, deoarece, prin intermediul ei, putem şi noi să medităm şi să trăim într-o oarecare măsură suferinţele lui Hristos, dar şi de speranţă, întrucât acest drum al suferinţei duce spre evenimentul mântuitor al tuturor oamenilor – Învierea Mântuitorului nostru. De aceea, grupul de tineri „Allegria – Tineretul Franciscan” al Sanctuarului Eparhial „Maica Domnului” din Oradea, împreună cu fraţii franciscani care slujesc în acest Sanctuar, vă invită, ca în fiecare an, să participaţi la recrearea acestui drum salvific”, anunță organizatorii.

Potrivit acestora, evenimentul se doreşte a fi unul spiritual de meditaţie şi reculegere, adresându-se tuturor credincioșilor, indiferent de vârstă și confesiune religioasă, fiind un moment de aducere aminte a morţii şi învierii lui Hristos.