În urmă cu mai bine de o lună, cu ocazia ședinței extraordinare din 18 ianuarie, Consiliul Local Beiuș a luat act de demisia lui Ioan-Răzvan Șuteu, consilier din partea Alianței USR-PLUS, acesta invocând motive personale în argumentarea deciziei sale, pe care o anunțase încă din 5 ianuarie.

În cadrul ședinței din 16 februarie, profesorul Emil Popa, membru supleant pe lista de candidați a Alianței USR-PLUS, a depus jurământul, ocupând locul vacant din Consiliul Local Beiuș.

În vârstă de 46 de ani, Emil Popa este căsătorit și are doi copii. Absolvent al specializării Teologie-Litere din cadrul Universității Oradea, Emil Popa a funcționat cinci ani ca profesor, după care a devenit director de comunicare - ulterior, director de programe - în cadrul Asociației „Habitat pentru Umanitate” Beiuș, actualmente Asociația „Casă Dragă Casă”. Fost membru al Partidului Democrat, Emil Popa este actualul președinte al organizației locale PLUS.

Întrebat despre prioritățile sale în noua calitate, de consilier local, Emil Popa a declarat următoarele: „În principal, mă preocupă siguranța cetățenilor, mă preocupă educația și, în același timp, curățenia din oraș, însă, acestea sunt doar niște lucruri în mare; voi avea planuri pe care, concret, le voi prezenta în fața cetățenilor și în fața Consiliului Local în așa fel încât și Beiușul să arate ca un municipiu, în secolul XXI, dintr-o țară europeană.

O mare problemă este traficul, pentru că, dincolo de faptul că Beiușul este un oraș mic, în orele de vârf se circulă extrem de greu; sunt, apoi, câinii comunitari, care, încă, sunt prin toate cartierele Beiușului, fără să se fi găsit o soluție pentru ei și, în același timp, curățenia”.