Unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Bihor, Pavel Mercea, a lansat o invitaţie publică unor foşti colegi de a se reîntoarce printre social-democraţi. Fostul consilier local consideră că, alături de membrii actuali, aceştia ar putea reforma organizaţia judeţeană.

„După un val de alegeri, PSD a ieșit puțin șifonat, în special în Oradea și în județul Bihor. Consider că este obligatorie restructurarea organizației județene, bazându-mă pe materia primă de cea mai bună calitate existentă în partid şi nu numai. Fac un apel și invit pe toți cei care au plecat de mai mulți ani din partid, de voie sau de nevoie, să se reîntoarcă și să refacem familia mare a PSD-ului la nivel județean. Și când spun acest lucru, mă gândesc la Gavrilă Ghilea, Claudiu Pop, Claudia Timofte, Marius Rotar sau Ioan Mintaș. I-am nominalizat fără a avea permisiunea dânșilor, dar sângele meu de pesedist mă deteremină să fac acest lucru. Lansez această invitație de bună voie și nesilit de nimeni în calitate de senior al PSD. Nu am nevoie de imagine, că nu mă ajută la nimic", a declarat Pavel Mercea într-o conferinţă de presă.

Mercea consideră că încă de pe acum trebuie pregătită strategia pentru următoarele alegeri locale din 2024. „Felicit parlamentarii noştri şi aleşii locali şi judeţeni, dar la următoarele alegeri trebuie să ne prezentăm mult mai bine. Încă de pe acum trebuie să ne gândim la candidaţi pentru primari de municipii, oraşe şi comune. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine, deoarece trebuie făcută o evaluare serioasă. Asta, într-un an în care sperăm să se desfăşoare Conferinţa Judeţeană cu delegaţi aleşi şi, în final, un Congres al PSD în toamnă", a conchis Pavel Mercea.