Prințesa de Wales spune că urmează un tratament împotriva cancerului. Catherine susține că se află în primele etape ale tratamentului, după ce în urma unor analize s-a descoperit că are cancer.

Într-o declarație video, Prințesa de Wales spune că a fost un „șoc uriaș" după „câteva luni incredibil de grele", conform BBC. Dar ea a transmis un mesaj pozitiv, spunând: „Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi".

Detaliile bolii nu au fost dezvăluite, dar Palatul Kensington spune că este încrezător că prințesa se va recupera complet. În declarația prințesei se explică faptul că atunci când a fost operată la abdomen în ianuarie, nu se știa că are cancer.

„Cu toate acestea, testele efectuate după operație au constatat că a fost prezent cancerul. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez un ciclu de chimioterapie preventiv și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament", a declarat prințesa.

„Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri".

Catherine a spus că recuperarea după operația suferită în ianuarie, pentru o afecțiune care nu a fost dezvăluită, a durat ceva timp, iar prioritatea este acum liniștirea familiei sale.

„"William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii". Prințesa a adăugat: „Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să îi asigurăm că voi fi bine." Ea a spus că familia are acum nevoie de „timp, spațiu și intimitate".

Catherine și prințul William nu sunt acum așteptați să apară alături de familia regală în duminica Paștelui, iar prințesa nu va reveni mai devreme la îndatoririle oficiale. Cuplul s-a confruntat cu speculații publice intense și cu o frenezie pe rețelele de socializare cu privire la sănătatea prințesei, de când a fost operată în ianuarie. Ea nu a participat la niciun eveniment oficial de la Crăciun. Vestea vine ca un șoc uriaș pentru familia regală, regele Carol și viitoarea regină luptându-se acum cu cancerul în același timp.

Palatul Buckingham a dat publicității o declarație în care se spune că regele a fost în contact strâns cu prințesa de Wales în ultimele săptămâni, după ce au fost împreună în spital. Regele este „atât de mândru de Catherine pentru curajul ei de a vorbi așa cum a făcut-o", a declarat palatul, descriind-o pe prințesă ca fiind „nora iubită a monarhului".