Astrologul Dumitru Paraschiv, care a publicat în ziarul „Crişana” sute de predicţii electorale, începand cu anul 2007, revine, în exclusivitate pentru crisana.ro, cu predicţiile pentru alegerile locale şi generale din urmatoarea perioadă a anului, din România, cat şi cu predicţii despre rezultate la alegerile următoare din alte ţări.

  

Donald Trump va câştiga din nou alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Vladimir Putin va câştiga următoarele alegeri prezidenţiale din Rusia. Emil Macron nu va mai fi preşedintele Franţei în următorul mandat prezidenţial. În urma viitoarelor alegeri prezidenţiale din Franţa, partidul de extremă dreaptă al doamnei Marie Le Pen va obţine multe voturi şi se va situa cel puţin pe locul 3.

Următorul preşedinte al României va fi ales din partea formaţiunilor politice de dreapta, fie că va fi membru într-o formaţiune ori doar susţinut politic.

Referitor la alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie 2020, Romania va înregistra cel mai mic număr de participanţi la alegeri electorale locale din deceniul 2011 - 2020. Partidul Naţional Liberal va câştiga majoritatea, în general, în  Transilvania şi provinciile istorice din Nordul şi Vestul acesteia: Maramureş, Crişana, Banat. Vor fi localităţi în care PNL va obţine peste 70 de procente. Partidul Social-Democrat va obţine, în general, în aceleeşi zonă un procent mai slab decât la fostele alegeri locale.

În zonele celorlalte foste principate româneşti Partidul Naţional Liberal va fi mai bine cotat decât la fostele alegeri locale, iar Partidul Social-Democrat va avea un scor electoral mai slab decât la aceleaşi foste alegeri. PNL va obţine rezultate semnificative în Muntenia şi în Nordul Moldovei.

Uniunea Salvaţi România va obţine mult mai puţine voturi, în general, decât la precedentele alegeri.

 

În Oradea şi judeţul Bihor

La Oradea, Partidul Naţional Liberal va câştiga majoritatea voturilor pentru Consiliul Local, iar Florin Birta, reprezentantul PNL pentru funcţia de primar, va câştiga alegerile.

La Consiliul Judeţean Bihor, domnul Ilie Bolojan va câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al acestuia. PNL va câştiga majoritatea, ca partid, pentru Consiliul Judeţean. De această dată, Ilie Bolojan fiind ales direct prin vot cetăţenesc, nu va mai avea nevoie de un algoritm politic prentru a fi preşedinte, cum a fost după alegerile trecute în cazul domnului Mălan, care, deşi a câştigat cu PNL majoritatea între partide, iar conform acestui criteriu ar fi trebuit să fie preşedinte, dar partidul neavând 50% plus unu din procente, o altă alianţă, majoritară în noul consiliu a hotărât preşedintele. Oricum, domnul Mălan fusese câştigător în felul lui, chiar dacă nu a obţinut funcţia de preşedinte  Consiliului Judeţean.

În multe alte localităţi din Bihor, mai multe ca data trecut vor câştiga cei de la PNL.

 

Cluj, Sibiu, Bucureşti...

În oraşul Cluj-Napoca PNL va fi câştigător. Emil Boc va obţine un nou mandat. Ulterior, peste un timp se va propune din nou ca acesta să fie premier, iar alţii se vor gândi să fie propus candidat la preşedinţie. PNL va câştiga atât Consiliul Local din acelaşi oraş, cât şi Consiliul Judeţean Cluj.

La Sibiu, doamna primar din partea Uniunii Democrate a Germanilor din România va câştiga un nou mandat.

La Bucureşti, Nicuşor Dan va câştiga alegerile pentru funcţia de primar general, dacă nu se va mai continua campania cu denigrări şi diverse intimidări politice împotriva lui. Altfel, noul primar general al Bucureştilor va fi cel actual, doamna Gabriela Firea, care, în cazul că va fi din nou primar, nu îşi va menţine mandatul până la expirarea acestuia. Subliniez că doamna Gabriela Firea este foarte posibil să devină primar general al Bucureştilor în urma rezultatului alegerilor din 27 septembrie.

La Sectorul 3 va fi votat primar Robert Negoiţă pentru un nou mandat. La Sectorul 1, Bucureşti, o impresie bună va face tânăra candidată Ioana Constantin, de la Partidul Mişcării Populare, care se va clasa cel puţin pe locul 2. La Sectorul 6 va câştiga candidatul PNL.

 

Alegerile parlamentare şi prim-ministru... surpriză

La alegerile generale următoare din România, Partidul Naţional Liberal va câştiga majoritatea de voturi. Cel puţin 45% din totalul alegătorilor vor vota cu acest partid. PNL va obţine mai multe procente, iar PSD mai puţine procente decât la alegerile parlamentare trecute. Cu toate acestea, numărul alegătorilor va fi mai mare decat se aşteaptă, fiind posibil să fie aproţimativ, dacă nu mai mare decât procentul de alegători de la fostele alegeri parlamentare. În judeţul Bihor şi în oraşul Oradea, majoritatea alegătorilor va vota cu Partidul Naţional Liberal. La fel, în judeţele Cluj şi Timiş, în cea mai mare parte din judeţele Ardealului, în judeţele din nordul Moldovei, dar şi în mare parte din judeţele Munteniei. În Teleorman, procentul PNL în urma acelor alegeri va fi mai ridicat, comparativ cu acela din anul 2016. La fel şi în diverse judeţe din Oltenia şi Moldova, dar şi în Dobrogea, în diverse locuri unde PSD are o reală apreciere electorală.

Uniunea Salvaţi România va obţine un scor mult mai scăzut decât la alegerile parlamentare trecute, iar Partidul ALDE, în cazul în care nu va fi într-o alianţă electorală, nu va intra în Parlament. Şi Partidul Pro România va obţine un procent electoral mai bun, în cazul în care nu va candida într-o alianță electorală. Partidul Național Liberal va avea majoritatea reprezentanţilor în noul Parlament al României. La alegeri va obţine cel puţin 45%, iar în Parlament, după redistribuire, va obţine peste 50% din parlamentari sau cu mult peste 50%. Nu este exclus un procent între 53% şi 63% din reprezentanţi.

Domnul Ludovic Orban va continua să fie premier şi după alegerile parlamentare. Pe parcursul următorului mandat parlamentar, domnul Ilie Bolojan, care nu a mai fost prim-ministru, dar a fost secretar general al Guvernului, şi domnul Emil Boc, care a fost prim-ministru vor fi propuşi din nou pentru funcţia de prim-ministru. Cel puţin domnul Emil Boc va fi propus şi pentru funcţia de preşedinte al României. Unii se vor gândi şi la Ilie Bolojan pentru această funcţie.

Progresul economic al României în următori 4 ani se va dezvolta, cu toate că va fi afectat de o tendinţă de recesiune economică şi de unele probleme sociale sau economice de nivel global.