O povestire pe care Ernest Hemingway a scris-o în 1956, „A Room on the Garden Side", a fost publicată în premieră în The Strand Magazine, o publicaţie trimestrială americană care a mai prezentat lucrări obscure semnate de autori precum Raymond Chandler, John Steinbeck şi alții.

 

Temele povestirii, a cărei acțiune este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, sunt unele obișnuite în creația lui Hemingway: Paris, război, discuții despre cărți și vin și rănile lăsate de conflicte, potrivit The Huffington Post.

Războiul a fost una dintre „muzele" lui Hemingway. Acesta a fost șofer pe o ambulanță în timpul Primului Război Mondial, sursă de inspirație pentru volumul devenit clasic „Adio, arme". A fost soldat și reporter în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și se afla la Paris în august 1944, momentul eliberării de sub ocupația nazistă. Hemingway avea numeroase lucrări nepublicate la momentul sinuciderii sale, în 1961.

Născut în Illinois, pe 21 iulie 1899, Ernest Hemingway şi-a început cariera de scriitor publicând diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. După intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, Hemingway s-a înrolat voluntar într-o unitate de ambulanţe militare din Italia. A fost rănit pe front şi s-a întors în America, devenind reporter. A fost trimis din nou în Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revoluţia din Grecia şi, mai târziu, Războiul Civil din Spania. A început să scrie romane în jurul vârstei de 20 de ani, iar primul său volum, „The Sun Also Rises", a fost publicat în 1926.

Ernest Hemingway a fost distins cu premiul Pulitzer, în 1953, şi cu premiul Nobel pentru literatură, în 1954. Hemingway s-a mutat în 1939 la Finca Vigia, în Cuba, unde a scris romane precum „Bătrânul şi marea", „Sărbătoarea continuă" şi „Insule în derivă". Printre alte romane celebre ale sale se numără „Grădina Raiului", „Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri", „Fiesta", „Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri", „Pentru cine bat clopotele" şi „Adio, arme". În iulie 1960, Hemingway s-a reîntors în Statele Unite unde, un an mai târziu, la vârsta de 61 de ani, s-a sinucis.