Dorina Chihaia, în vârstă de 26 de ani, a fost desemnată oficial să reprezinte România la cea de-a 68-a ediție a competiției Miss Universe, a cărei mare finală va avea loc pe 8 decembrie, în Atlanta, SUA.

Dorina Chihaia, care a mai reprezentat România la concursul Miss Imperial 2018 din Shanghai, China, are o înălțime de 1,75 metri, iar dimensiunile sale sunt 89-61-90 centimetri. Dorina s-a născut în București, a trăit în Iași până în anul 2015, iar de patru ani locuiește în Shanghai. Absolventă a Facultății de Drept a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Dorina Chihaia a făcut studii de masterat la Koguan Law School a Universității Shanghai Jiao Tong, China, una dintre cele mai prestigioase instituții de profil din lume. În 2017, Dorina a fost premiată în Parlamentul Romaniei ca finalistă la categoria „Alte Continente”, la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate.

Tânăra a început să lucreze ca avocat în 2014, la Florența, în Italia, iar, în 2015, după ce s-a mutat în China, a fost consultant într-o companie specializată în comerț internațional, în Shanghai. În 2017 a lucrat ca asistent al Consulului României din Shanghai, iar, în 2018, a fost membru al Comisiei Economice și Sociale a Organizației Națiunilor Unite pentru Asia și Pacific în Bangkok, Thailanda. Din 2019, Dorina Chihaia este antreprenor, înființând în Shanghai o companie specializată în promovarea turismului și tradițiilor românești în China, având ca obiectiv atragerea turiștilor și investitorilor chinezi în România. Dorina este pasionată de lectură, vioara, dans și călătorii și vorbește fluent patru limbi străine, engleza, chineza, italiana și spaniola.

„Mă voi folosi de acest eveniment mondial și de experiența mea ca reprezentant al României în alte numeroase evenimente și organizații internaționale pentru a promova turismul, tradițiile și cultura României în fața a miliarde de spectatori și telespectatori din întreaga lume”, a declarat Dorina Chihaia.

Românii sunt invitați să urmărească evoluția Dorinei în competiție vizitând pagina oficiala de Facebook Miss Universe Romania, unde vor putea vota România. Like-urile și voturile de pe paginile de Facebook oficiale vor fi luate în calcul la punctajul final al competiției din Atlanta.

„Ținând cont de educația și experiența sa profesională remarcabilă, Dorina Chihaia este fără îndoiala una dintre cele mai pregătite delegate ale României care au ne-au reprezentat țara într-o competiție internațională de frumusețe până în acest moment. (...) Dorina este un model demn de urmat de toate româncele frumoase care își doresc să se remarce în acest domeniu și să promoveze valorile României peste hotare!”, spune Ernest Hadrian Böhm, reprezentantul ExclusivEvent, organizatorul selecției naționale, și președintele Miss Universe Romania.

Aflată la a 68-a ediție, Miss Universe se va desfasura anul acesta în Atlanta, SUA, în perioada 28 noiembrie - 9 decembrie. Marea finală va avea loc în Atlanta, pe 8 decembrie. În competiție vor participa 90 de candidate, marele premiu fiind în valoare de aproximativ 250.000 de dolari.