Francis Ford Coppola va investi 120 de milioane de dolari din fonduri proprii pentru a realiza filmul „Megalopolis”, un proiect mai vechi al cineastului american, aflat de mai mulţi ani în etapa de dezvoltare.

Celebrul regizor american a scris scenariul de la „Megalopolis” la începutul anilor 1980 şi poartă discuţii în această perioadă, potrivit presei de specialitate, cu actorii Oscar Isaac, Forest Whitaker şi Cate Blanchett pentru a lansa în sfârşit acest proiect. Problema cu care se confruntă cineastul constă în faptul că acest film bazat pe o idee originală este un proiect atât de ambiţios şi de costisitor, încât niciun studio major nu a dorit să îl producă.

Intriga filmului „Megalopolis” rămâne deocamdată învăluită în mister. Francis Ford Coppola a spus în trecut că lungmetrajul va fi realizat în tradiţia unui film epic despre perioada Imperiului Roman, cu o acţiune plasată într-o versiune utopică a oraşului New York, denumit New Rome. Jurnaliştii de la revista GQ au descris proiectul drept „o poveste de dragoste, care este în acelaşi timp o investigaţie filosofică asupra naturii umane”. Pentru a finanţa acest proiect, Francis Ford Coppola va investi 120 de milioane din fonduri proprii şi va vinde „o parte importantă a imperiului său din industria vinurilor şi va utiliza un procent din acea vânzare ca garanţie pentru o linie de credit prin care să producă în sfârşit acest film”.

„Ei bine, dacă aş fi un producător de la Disney, de la Paramount sau de la Netflix şi ar trebui să strâng 120 de milioane de dolari şi ar trebui să încep proiectul şi să îi plătesc pe angajaţi, cum aş proceda? Cu toţii folosesc aceeaşi metodă. Trebuie să ai o linie de credit, înţelegeţi? Iar eu am o linie de credit”, a adăugat cineastul american.

Deşi bugetul de 120 de milioane de dolari este unul destul de mare, Francis Ford Coppola nu este îngrijorat: „Nu e ca şi cum 120 de milioane ar fi toată averea mea. Le-am lăsat moştenire sume importante tuturor copiilor mei. Iar ei înşişi sunt minunaţi, cel mai important lucru pe care l-am lăsat moştenire copiilor mei este know-how-ul lor şi talentul lor. Copiii mei nu vor fi o problemă. Sunt cu toţii foarte capabili. Şi, în plus, au Inglenook (podgoria familiei Coppola, n.r.), unde locuim. Nu există nicio datorie asupra acelei podgorii. Niciuna”.

Întrebat de jurnaliştii de la GQ dacă finanţarea din fonduri proprii a filmului „Megalopolis” ar putea să repete experienţa neplăcută trăită de cineast după filmul „One From the Heart”, un eşec răsunător de box-office pentru care Coppola a avut nevoie de mulţi ani ca să-şi achite datoriile la bănci, cineastul a răspuns astfel: „Nu-mi pasă câtuşi de puţin de impactul financiar. Nu înseamnă nimic pentru mine”.

Proiectul „Megalopolis” rămâne deocamdată în faza de dezvoltare. Francis Ford Coppola nu a anunţat pentru moment data la care acest film va intra în producţie.