Stalin şi Putin şi-au oficiat primele căsătorii în aceeaşi zi - 28 iulie. În 1906, Iosif Djugaşvili, viitorul dictator sovietic Stalin, s-a căsătorit cu Ekaterina Svanidze, iar în 1983, Vladimir Putin, viitorul preşedinte al Federaţiei Ruse, şi-a oficiat căsătoria cu Lyudmila Shkrebneva.

Fostul dictator sovietic Stalin şi actualul preşedinte rus Vladimir Putin şi-au oficiat primele căsătorii pe 28 iunie. Iosif Stalin se căsătorea cu Ekaterina Svanidze, în 1906, iar Putin cu Lyudmila Shkrebneva, în 1983.

Soţia lui Stalin era o fată simplă dintr-un sătuc apropiat de Tbilisi. Katya, aşa cum o numea Stalin, a reuşit să-i nască un copil, dar a decedat de tuberculoză în 1907. Pierderea primei soţii l-a afectat pe Stalin. La înmormântare el le-ar fi spus prietenilor „A murit, şi odată cu ea au murit şi ultimele mele sentimente calde pentru oameni”.

Căsătoria lui Vladimir Putin cu Lyudmila Putin a durat 30 de ani. Aceasta a plâns toată noaptea atunci când a aflat că Putin va deveni preşedinte.

Pe toată perioada preşedinţiei lui Putin, ea a stat departe de marea politică. Doar când o cerea protocolul, era alături de Putin.

Din 2008 până în 2013 a apărut foarte rar în public, iar apoi au anunţat că s-au separat.

„Viaţa dictatorilor care au făcut istorie, extrem de intensă, precum şi evenimentele sociale şi deciziile foarte crude pe care au trebuit să le ia s-au reflectat şi în relaţiile intime ale acestora. Femeia a fost un instrument de plăcere, o modalitate de a-şi dovedi masculinitatea şi bărbăţia. În niciun caz n-a fost vorba de relaţii bazate pe încredere”, a spus psihologul Keren Rosner.

Dintre politicienii români, Călin Popescu Tăriceanu este de departe cel care a avut o viaţă de familie foarte tumultoasă, acum fiind căsătorit cu a cincea soţie. Însă, în prezent căsătoria este privită altfel de oameni, iar pandemia a accentuat unele schimbări din societate. Avocaţii spun că numărul divorţurilor în România este pe un trend de creştere.

„Cred că putem să vorbim de undeva în jur de 400-500 de cazuri pe care le-am înregistrat pe rolul instanţelor de judecată doar cu privier la chestiuni referitoare la divorţuri. Dacă ne raportăm la jumătatea anului (trecut - n.r.) , sunt cu circa 50 la sută mai multe”, a spus avocatul Adrian Cuculiş.