Super-producția „Men in Black: International” a încheiat primul weekend petrecut pe ecranele din America de Nord cu încasări de 28,5 de milioane de dolari, ceea ce, raportat la bugetul de producție de 110 milioane, este o dezamăgire destul de mare.

 

Ultimele săptămâni nu au fost deloc favorabile super-producțiilor, încasările fiind sub așteptări și pentru „Dark Phoenix/ X-Men: Dark Phoenix”, cu 33 de milioane în primele zile pe ecrane, ca și „Godzilla: Kong of the Monsters/ Godzilla II: Regele Monștrilor”, care nu a raportat decât 47 de milioane de dolari în cinematografele nord-americane.

Lansat pe 4.200 de ecrane, „Men in Black: International” a ieșit din weekend pe primul loc al box-office-ului, dar suma strânsă din încasări ca și nota de 27% aprobare pe platforme ca Rotten Tomatoes au marcat într-un mod destul de nefericit premiera filmului de la care se aștepta relansarea seriei. Pelicula s-a descurcat ceva mai bine în afara continentului nord-american, cele 73,7 milioane de dolari adunați în țări precum China (26,3 milioane), Coreea de Sud (4,9 milioane), Japonia (3,5 milioane) și Mexic (3.9 milioane de dolari) urcând încasările „Man in Black: International” spre 102,2 milioane de dolari.

Între primele cinci pelicule din clasamentului încasărilor nici nu mai apare altă premieră.

„The Secret Life of Pets 2/ Singuri acasă 2” s-a clasat pe locul doi în clasament, cu 23,8 milioane de dolari în America de Nord, pentru ca locurile următoare să fie ocupate de

„Aladdin”, cu alte 16,7 milioane de dolari adăugate succesului de până acum, „Dark Phoenix”, pe locul patru, cu alte 9 milioane de dolari obținute de la spectatorii nord-americani și „Rocketman”, povestea lui Elton John adunând alte 8,8 milioane de dolari în cinematografele din SUA și Canada. A doua premieră din top apare abia pe locul șase, „Shaft” strângând cu greu 8,3 milioane de dolari. Clasamentul este completat de „Godzilla: King of the Monsters” (8,1 milioane), „John Wick: Chapter 3 - Parabellum” (6,1 milioane), „Late Night” (5,1 milioane), și „Ma” (3,6 milioane).