Misticetele sau „adevăratele balene" (subordinul Mysticeti) cântă datorită unui sistem unic în laringe, care funcţionează pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om şi descris pentru prima dată într-un studiu.

Misticetele sau „adevăratele balene" (subordinul Mysticeti) cântă datorită unui sistem unic în laringe, care funcţionează pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om şi descris pentru prima dată într-un studiu.
Astronomii au descoperit ceea ce ar putea fi cel mai strălucitor obiect din univers, un quasar cu o gaură neagră în mijlocul său, care crește atât de repede încât înghite echivalentul unui soare pe zi, scrie AP.
Primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să se fi recuperat complet şi este capabil să controleze un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale, a declarat luni seară fondatorul acestui start-up american, Elon Musk.
Prime Video, serviciul de streaming al grupului Amazon, va difuza un lungmetraj documentar care relatează ultimele 12 zile din cariera lui Roger Federer în calitatea lui de jucător profesionist de tenis, informează revista americană Variety.
Diagnosticul de cancer al regelui Charles al III-lea ar putea să îi apropie mai mult pe membrii familiei regale britanice, a declarat fiul său înstrăinat, prinţul Harry, într-o emisiune matinală de televiziune din Statele Unite, informează Reuters.
Voyager 1, una dintre cele mai îndelungate misiuni spaţiale desfăşurate de NASA, se confruntă cu o problemă la sistemul de comunicaţii, iar echipa de control a misiunii se teme că nu va mai putea restabili niciodată legătura cu această sondă, informează Live Science.
O femeie de 36 de ani care s-a născut cu un singur ventricul cardiac a învins riscurile şi a născut gemeni la Spitalul Universitar Gemelli din Roma, transmite miercuri agenţia italiană de presă ANSA.
Un cuplu belgian a adoptat un porc mistreţ de care s-a ataşat atât de mult încât animalul sălbatic a fost primit în casă, transmite luni Reuters.
Pentru prima dată de la moartea sa, în 1882, impresionanta bibliotecă a lui Charles Darwin a fost reasamblată pentru a dezvălui multitudinea de cărți, broșuri și jurnale citate și citite de influentul naturalist, scrie CNN.
Cartea Recordurilor Guinness l-a anunţat joi pe francezul Richard Plaud că macheta Turnului Eiffel pe care acesta a construit-o din chibrituri, cu o înălţime de 7,2 metri, a stabilit recordul de înălţime după ce încercarea sa a fost respinsă iniţial din cauza tipului de chibrituri folosite, spre consternarea lui Plaud.