Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, să fie pusă sub control judiciar. Fostul ministru al Sănătăţii fusese arestată 30 de zile pentru luare de mită şi a refuzat în scris tratamentul într-un spital penitenciar. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Sorina Pintea să fie cercetată sub control judiciar. Conform avocatului Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, măsura controlului judiciar este pentru 60 de zile. Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, dar decizia nu a fost definitivă. Sorina Pintea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Avocații Sorinei Pintea au depus, marți, o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că Sorina Pintea a refuzat, joi seara, transferul la un spital penitenciar. Fostului ministru al Sănătăţii i-a fost acordată asistenţă medicală în arestul central.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că Sorina Pintea a refuzat, joi seara, transferul la un spital penitenciar. Fostului ministru al Sănătăţii i-a fost acordată asistenţă medicală în arestul central.

„Persoana a refuzat în scris transferul. Ulterior, în jurul orei 19.00, i s-a asigurat, la cerere, efectuarea unei convorbiri telefonice în condiţii de confidenţialitate cu unul dintre avocaţii săi”, a spus Bogdan Despescu.

Reprezentanţii Ministerului de Interne spun că informaţiile din spaţiul public nu fac nimic altceva decât să denigreze imaginea MAI, poliţiştii urmând litera legii şi a regulametelor în vigoare.