În data de 10 aprilie 2018, a fost publicată în cadrul Monitorului Oficial al României, Legea cu numărul 88 din 2018, privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului cu numărul 53 din 2017 pentru modificarea şi completarea Legii cu numărul 53 din 2003 - Codul muncii.

 

Acest act normativ aduce o serie de modificări care prezintă importanţă în materia legislaţiei muncii, însă strict cu privire la caracterul sancţionator al acesteia. Astfel, sunt instituite obligaţii suplimentare angajatorului, în sensul că acesta are obligaţia de a ține la locul de muncă definit evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru (articolul 119). Prin locul de muncă definitiv, se înţelege locul în care salariatul își desfășoară activitatea, situat în perimetrul asigurat de angajator, persoană fizică sau juridică, la sediul principal sau la sucursale, reprezentanțe, agenții sau puncte de lucru care aparțin acestuia (articolul 16 indice 1).

De asemenea, la locul de muncă definitiv, angajatorul are obligaţia de a deţine copia contractului individual de muncă, pe suport hârtie sau pe suport electronic, cu respectarea prevederilor privind confidențialitatea datelor cu caracter personal (articolul 16 indice 1 aliniatul 2). Se pune problema modalităţii de respectare a acestor obligaţii în cazul salariaţilor mobili şi a muncii prestate la domiciliu, legiuitorul stabilind faptul că - „pentru salariații mobili și salariații care desfășoară muncă la domiciliu, angajatorul ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condițiile stabilite cu salariații prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de către aceștia” (articolul 119 aliniatul 2). O modificare care va produce consecinţe juridice destul de importante, vizează sancţiunea complementară a suspendării activităţii de către inspectorii care efectuează controlul. Astfel, conform articolului 260 aliniatul 4 - „în cazul constatării săvârșirii uneia dintre faptele prevăzute la alin. (1) lit. e)-e2), inspectorul de muncă dispune măsura sistării activității locului de muncă organizat, supus controlului”, fiind vizate faptele contravenţionale privind munca la negru.

Măsura de suspendare va putea să fie ridicată - „numai după achitarea amenzii contravenționale, în condițiile legii, și numai după ce a remediat deficiențele care au condus la sistarea activității prin încheierea contractului individual de muncă, transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților sau, după caz, încetarea suspendării contractului individual de muncă și prezentarea documentelor care dovedesc plata contribuțiilor sociale și a impozitului pe venit aferente veniturilor salariale care se cuvin lucrătorului pentru perioada în care a prestat activitate nedeclarată”.