Este anchetă în Bihor, după ce, pe o parcelă dintr-o zonă împădurită din comuna Sâniob, un câine din rasa Rottweiler, în vârstă de 6 – 7 ani, a fost găsit spânzurat.

Potrivit Poliției Bihor, polițiștii pentru protecția animalelor bihoreni fac cercetări în cazul unui câine ucis prin spânzurare. Cadavrul câinelui a fost găsit pe o parcelă dintr-o zonă împădurită din comuna Sâniob. Este vorba de un câine din rasa Rottweiler, în vârstă de 6 – 7 ani.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, iar polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru identificarea autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora”, spun reprezentanții Poliției Bihor.

Potrivit art. 25 alin. 3, lit. a din Legea nr. 205/2004 modificată prin Legea nr. 138/20022, pedepsele pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept au fost înăsprite. Astfel, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenție, fără drept; schingiuirea animalelor; organizarea de lupte între animale sau cu animale; zoofilia”.