Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat joi, 5 septembrie, un tânăr de 25 de ani, din Oradea, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 28-30 august, ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil nelocuit din Oradea și apoi, tot prin efracție, într-o anexă a imobilului, și ar fi sustras un cazan din cupru pentru distilat băuturi spirtoase, răcitorul acestuia și alte bunuri, cauzând un prejudiciu apreciat la 7.000 de lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 20 august, în intervalul orar 06.00 - 22.00, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-o altă locuință din Oradea și în anexa acesteia și ar fi sustras 30 lei, o mașină de găurit, un flex, un aparat de sudură și o drujbă, cauzând un prejudiciu estimat la 3.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe tânărul de 25 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Vineri, 6 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii orădeni continuă cercetările sub supravegherea unui procuror.