Pompierii recomandă respectarea regulilor de prevenire a incendiilor de natură electrică - Incendiu la o gospodărie din Holod
Pompierii militari bihoreni au acționat, marți dimineața, pentru stingerea unui incendiu care amenința să cuprindă o casă și două construcții auxiliare din cadrul unei gospodării situate în localitatea Holod.
Potrivit lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, în jurul orei 06.00, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au intervenit în localitatea Holod, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la o magazie din cadrul unei gospodării, flăcările amenințând să se extindă la locuință și la alte două construcții auxiliare. Timp de aproximativ o oră, pompierii militari au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială tip ABROLL, pentru stingerea focarelor și protecția clădirilor expuse riscului de incendiere, reușind să salveze casa, care avea acoperiș comun cu acaretul în flăcări, precum și camera centralei termice și adăpostul de animale, care erau lipite de construcția afectată de incendiu. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un echipament electric de iluminat improvizat, au ars o parte din acoperișul magaziei și bunuri depozitate în interiorul acesteia. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte bihorenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. Astfel: nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiator, boiler, aerotermă, ventilator, reşou, fier de călcat, lampă, televizor şi altele asemenea. Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. Nu blocaţi copiii în casă cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune. Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur această achiziţie pentru o mai bună protecţie. Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.