Patru sute de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii bihoreni. 285 din sancțiuni au fost pentru exces de viteză în trafic, majoritatea aplicate în cadrul unei acțiuni în oglindă, cu radare amplasate în cascadă, pe DN1.

Miercuri, 22 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene. Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi de 151.820 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere.

De asemenea, au fost reţinute 14 certificate de înmatriculare și a fost constatată o tamponare. 285 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 22 de bicicliști, trei utilizatori de trotinete electrice, au fost sancționate 14 depășiri neregulamentare, au fost sancționați patru conducători de vehicule cu tracțiune animală, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, una pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, patru pentru lipsa ITP, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației.

Peste 50% din totalul sancțiunilor aplicate în ultimele 24 de ore pe șoselele bihorene au fost aplicate în intervalul orar 07.00 - 21.00, când, pe DN1, între localitatea Borș și zona Piatra Craiului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Cluj au organizat o amplă acțiune rutieră în oglindă, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, produse pe fondul vitezei sau a depășirilor neregulamentare. Astfel, în cadrul acțiunii, în care au fost implicați 37 de polițiști bihoreni, de la Serviciul Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Oradea, de la Poliția orașului Aleșd, de la Secția nr. 1 de Poliție Rurală Borod și de la Secția nr. 7 de Poliție Rurală Tileagd din cadrul Poliției Bihorene, au fost folosite 7 aparate radar, dispuse în cascadă și o aeronavă fără pilot (dronă).

În cadrul acțiunii de pe DN1 au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 73.350 de lei, din care majoritatea, respectiv 152 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, iar 43 pentru alte abateri săvârșite în trafic. De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 16 permise de conducere.