Aproape nouă sute de participanți la trafic au fost sancționați și peste o sută de permise de conducere au fost reținute de polițiștii bihoreni, la sfârșit de săptămână. Polițiștii bihoreni au acționat în oglindă, în paralel cu polițiștii sătmăreni și cu cei clujeni, cu radare amplasate în cascadă, pe trei drumuri naționale din județul Bihor.

 

În perioada 27-29 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat ample acţiuni pe şoselele bihorene. Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 882 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 413.245 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 101 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 17 certificate de înmatriculare.

602 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 28 de depășiri neregulamentare, au fost sancționați 46 de bicicliști, 11 pietoni, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, patru pentru opriri neregulamentare, cinci sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, alte cinci pentru lipsa ITP, iar 122 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Acţiuni în oglindă

Din cele 882 de sancțiuni aplicate de polițiștii bihoreni, la sfârșit de săptămână, 350 au fost aplicate în cadrul unor acțiuni în oglindă, derulate în paralel cu polițiștii sătmăreni și cu cei clujeni. Din totalul sancțiunilor, 264 au fost aplicate duminică, 29 ianuarie a.c., în intervalul orar 08.00 – 16.00, când, pe sectorul de drum DN 19, care tranzitează județul Bihor, între localitățile Cadea și Valea lui Mihai și pe sectorul de drum DN 19E, între localitățile bihorene Sărsig și Chiribiș, polițiștii Serviciului Rutier Bihor, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au organizat o amplă acțiune rutieră în oglindă, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, produse pe fondul vitezei sau a depășirilor neregulamentare. Astfel, în cadrul acțiunii, au fost folosite 7 aparate radar, dispuse în cascadă. Din cele 264 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 114.740 de lei, aplicate în cadrul acțiunii de pe DN 19 și DN 19 E, majoritatea, respectiv 227 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, cinci pentru conducere sub influența alcoolului, iar 26 pentru alte abateri săvârșite în trafic. De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 22 de permise de conducere. De asemenea, din totalul sancțiunilor aplicate la sfârșit de săptămână, pe șoselele bihorene, alte 86 au fost aplicate vineri, 27 ianuarie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, când, pe sectorul de drum DN 1, care tranzitează județul Bihor, între localitățile Borș și Piatra Craiului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au acționat în paralel cu polițiștii Serviciului Rutier Cluj, tot pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Din cele 86 de sancțiuni, cu amenzi în valoare de 28.570, aplicate în cele trei ore de acțiune în oglindă, pe DN 1, în care au fost folosite 5 aparate radar, dispuse în cascadă, majoritatea, respectiv 59 de sancțiuni, au fost tot pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte pentru depășiri neregulamentare, 12 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar șase pentru alte abateri săvârșite în trafic. De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 10 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.