Oradea este zguduită de o nouă crimă extrem de violentă. Un bărbat de 25 de ani și-a înjunghiat tatăl, într-un apartament din cartierul Prima Nufărul din Oradea, apoi și-a autoprovocat mai multe plăgi tăiate la nivelul corpului.

Polițiștii bihoreni au fost alertați marți, 12 decembrie, la ora 16.43, prin 112, că în faţa unui bloc de pe strada Ion Bradu din cartierul Nufărul, se află un bărbat ce prezintă o plagă tăiată la nivelul gâtului.

„La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie din cadrul IPJ Bihor, ocazie cu care s-a stabilit că inculpatul L.D.D. i-a aplicat tatălui său L.M.D., în vârstă de 53 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag la nivelul gâtului şi al toracelui, provocându-i plăgi înţepate, tăiate, penetrante toracice cu interesare viscerală (cord) şi plăgi cervicale cu interesare arterială, în timp ce se aflau în apartamentul unde locuiau de pe str. Ion Bradu, după care inculpatul L.D.D. şi-a autoprovocat la nivelul corpului mai multe plăgi tăiate”, se afirmă într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Conform unor surse, victima s-a prăbuşit, rănit, pe holurile blocului în care locuia, strigând că este atacat, fiind găsit de nişte elevi care se întorceau acasă de la ore. Unul dintre locatari a sunat la 112, anunţând tragedia. Personalul ambulanţei sosită la locul faptei i-a acordat victimei primul ajutor, reuşind în primă fază să-l resusciteze.

Ambii bărbați au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, unde, la scurt timp, a fost declarat decesul bărbatului în vârstă de 53 de ani, din cauza hemoragiei interne şi externe.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și se află în spital sub paza poliției. Procurorul a formulat o propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

„Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 13.12.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul L.D.D., în vârstă de 25 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie sub forma omorului”, se mai afirmă în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. 

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.

„Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai afirmă în comunicat.