Peste 600 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 29 mai – 1 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene. Au fost aplicate 617 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 257.795 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 51 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 18 certificate de înmatriculare, au fost constatate 19 infracțiuni și 10 tamponări.  473 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 67 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați 15 bicicliști, opt sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, șase conducători auto au fost sancționați pentru lipsa inspecției tehnice periodice, iar 41 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, vineri, în localitatea Uileacu de Criș a fost depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din loc. Sânmartin, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 106 km/h, înregistrată radar. Luni, în Cornițel, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic o tânără de 22 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 117 km/h, înregistrată radar. De asemenea, luni, în Diosig,  a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 113 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h. Tot luni, în afara localităţii Săcădat, a fost depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din localitatea Ghighișeni, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 130 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii autoturismelor care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.