Peste 1.700 de persoane au fost legitimate și 1.040 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate aproape 350 de sancțiuni și reținute 44 de permise de conducere.

   

În perioada 23-25 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum. Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 14 acțiuni preventiv - reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 14 filtre, în acțiuni fiind implicați 388 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 158 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.724 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.040 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri. În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 348 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 190.173 de lei. Totodată, au fost constatate 35 de infracțiuni, dintre care 19 la regimul circulației rutiere, patru la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 12 infracțiuni de altă natură. Din totalul sancțiunilor, 210 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 122 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 12 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 18 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, trei opriri neregulamentare, șase sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, una pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, iar 41 de sancțiuni au fost pentru alte abateri. Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 44 de permise de conducere și 24 de certificate de înmatriculare.