Poliţiştii bihoreni au întocmit dosare penale pe numele mai multor şoferi prinşi băuţi la volan. Unul dintre ei a fost prins beat criţă, cu o alcoolemie de 1,40mg/l alcool în aerul expirat. În total, la sfârşit de săptămână, 23 de sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, duminică, la ora 22.30, pe strada Mihai Viteazul din Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sâmbătă, la ora 08.10, pe drumul județean 764, în Aștileu, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un localnic de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. În noaptea de duminică spre luni, pe strada Lipovei din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, duminică, la ora 07.11, pe Calea Mareșal Alexandru Averescu din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Oșorhei, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sâmbătă, la ora 06.05, pe strada Oneștilor din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală. La sfârşit de săptămână, ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 332 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 131.576 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 45 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări. 

171 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 41 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați trei bicicliști, au fost sancționate nouă depășiri neregulamentare, iar 85 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.