Două persoane sunt cercetate de polițiști pentru că au fost prinse cu produse psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, precum și pentru complicitate. 

Din actele de urmărire penală efectuate de Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, a rezultat că, pe 12 decembrie, persoanele cercetate, aflate într-un autoturism, au fost prinse în flagrant delict de către polițiștii de frontieră din cadrul Vamei Borș II la ieșirea din țară, către Ungaria, una dintre acestea (pasager) având asupra sa peste un kilogram de substanță psihoactivă (2MMC).

Astfel, la data de 12 decembrie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea unei persoane pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Totodată, în aceeași cauză, a fost luată măsura controlului judiciar față de cea de-a doua persoană, pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

Miercuri, 13 decembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a persoanei reținute, pentru 30 de zile.