18 migranţi au fost opriţi la granița de vest de polițiștii de frontieră. Dintre ei, cinci au fost depistaţi cu ajutorul unei drone, transmite Poliția de Frontieră Română.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au depistat, ascunși în mijloace de transport sau deplasându-se pe jos, 18 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge, apoi, în ţări din vestul Europei.

Cinci cetăţenii din Pakistan și Sri Lanka au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand cu ajutorul unei drone.

Astfel, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, cu ajutorul unei drone, un grup format din cinci persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Sri Lanka, intrați legal în România.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au depistat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, într-un autoturism înmatriculat în Serbia și condus de un român, cinci cetăţeni străini.

În acest caz poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni Sri Lanka, Etiopia și Bangladesh.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor au descoperit, în 17 februarie, trei persoane din Congo, ascunse sub una din semiremorcile transportate de vagoanele trenului de marfă care circula pe relația Oradea-Stuttgart. Alte cinci persoane din Egipt au fost descoperite la aproximativ 300 de metri față de linia de frontieră, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, într-un autovehicul înmatriculat în Italia.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii autoturismelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloace de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.