Echipe mixte de control, formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor instituţii, au acţionat pe raza judeţului Bihor pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul virus. 

Echipele au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 89 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor punctuale de vineri au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 70.100 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 5 sancțiuni contravenţionale, din care 4 cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei şi una cu avertisment.

Alte 21 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 45.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile privind protecţia consumatorilor.

În misiunile, desfășurate sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Bihor, au fost angrenați 160 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județ, cu atribuții în domeniu, respectiv 122 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 19  jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 8 cadre ale Poliției Locale Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 3 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

„Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.