Marţi, 8 iunie, cu ocazia patrulărilor efectuate pe raza municipiului Marghita, echipa de comisari ai Gărzii de Mediu Bihor a identificat, la întoarcerea spre sediu, o persoană fizică care elimina, prin incendiere, deşeuri amestecate.

Este vorba despre deşeuri din material plastic (folie, PET-uri), polistiren, hârtie/carton, resturi vegetale, doze de aluminiu etc.), pe o suprafaţă de circa 30 mp.

Pe acelaşi amplasament, au fost identificate şi depozitate neconform (pregătite pentru incendiere) deşeuri construcţii, menajere amestecate, deşeuri de ambalaje din material plastic, ambalaje metalice şi deşeuri biodegradabile (iarbă, crengi), cu un volum de circa 4 mc.

,,Ca urmare a acestor neconformităţi, au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentului până la data de 18 iunie şi de interzicere a incendierii deşeurilor de orice fel. Persoana fizică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5 000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011”, transmit reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor.