Nouă sute de poliţişti bihoreni vor fi în teren, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada sărbătorilor. La datorie vor fi şi pompierii şi paramedicii.

Peste 900 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale,  investigarea criminalității economice, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor fi la datorie, în perioada 23 - 26 decembrie a.c., pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. 

Zilnic, peste 100 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Pentru liniştea şi siguranţa cetățenilor, poliţiştii bihoreni vor fi prezenţi în stradă, vor patrula în zonele aglomerate, pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale și aplanarea stărilor conflictuale. Patrule ale polițiștilor de ordine și siguranță publică vor fi prezente în teren, iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

În acelaşi timp, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor va fi asigurată o rezervă de intervenţie care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Totodată, peste 250 de pompieri militari bihoreni sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. La urgenţele medicale vor interveni, la nivel judeţean, cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care zece echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităţilor şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.