Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, Borș I și Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu nu au permis intrarea în ţară a cinci  mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri.

Potrivit ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul la intrarea în ţară asupra a trei mijloace de transport, conduse de cetățeni români și care erau încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri.

Astfel, unul din automarfare transporta 24.000 kilograme piese de schimb, motoare second hand, motoare electrice și o centrală second hand,  un alt automarfar transporta 20 de containere second hand tip IBC de 1000 litri, al treilea vehicul, 55 bucăți saltele, 26 frigidere, 15 cuptoare microunde, 60 scaune si 37 de paturi. Bunurile proveneau de la societăți comerciale din Germania și Austria pentru firme din România.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui microbuz, condus de un cetățean român și care transporta 3.000 kilograme anvelope second hand, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar condus un cetățean român care era încărcat cu 12.120 kilograme deșeuri tonere. Bunurile proveneau de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

În toate cele cinci cazuri, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri, în consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.