Un tânăr a fost prins în flagrant de un echipaj de poliţie în timp ce încerca să pătrundă în incinta a două magazine de bijuterii din Oradea. Suspectul a fost reținut de polițiștii orădeni și arestat de magistrați.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 19 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în cursul aceleiași nopți, în jurul orei 00.20, în timp ce se afla pe o stradă din zona centrală a municipiului Oradea, ar fi încercat să pătrundă prin efracție în incinta a două magazine de bijuterii, cu intenția de a sustrage bunuri, acesta fiind prins în flagrant delict de polițiștii de ordine publică orădeni”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Tot marți, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au prezentat pe tânărul de 19 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a suspectului.