Armata japoneză a anunțat, vineri, că mai multe nave de luptă desfășoară exerciții militare în Peninsula Coreea alături de portavionul american „Ronald Reagan”, ca reacție la repetatele amenințări lansate de regimul de la Phenian, informează site-ul agenției de presă Reuters.

 

Grupul de luptă „Reagan” va desfășura și în luna octombrie un exercițiu militar alături de forțele navale sud-coreene, potrivit ministrului de Apărare de la Seul. Portavionul Reagan, ce este dislocat în Japonia, desfășoară exerciții militare în regiune încă din 11 septembrie în apele teritoriale ale Japoniei, se arată într-un comunicat al forțelor maritime nipone. La acest exercițiu mai participă trei nave japoneze de război, inclusiv două distrugătoare. Exercițiul se va finaliza la 28 septembrie. Statele Unite și aliații regionali desfășoară cu regularitate astfel de exerciții militare în proximitatea Peninsulei Coreea, în contextul în care regimul de la Phenian continua să-și dezvolte programele nucleare și balistice. Tensiunile din regiune s-au intensificat în ultimele luni, după repetatele teste efectuate de Coreea de Nord. Recent, Phenianul a anunțat că a testat cu succes și o bombă cu hidrogen, reprezentând cel mai mare test nuclear al Coreei de Nord.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigaşă” de a ameninţa Statele Unite. Ca reacție, oficialii din Phenian au anunțat că iau în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific.