Armata israeliană a pierdut trei ofiţeri, inclusiv un general, în luptele din Gaza, ceea ce urcă bilanţul victimelor de la declanşarea ofensivei terestre din Fâşia Palestiniană la 167, informează joi EFE.

 

Forţele armate israeliene (IDF) au raportat, joi, moartea în cursul zilei de miercuri a unui general-maior, a unui căpitan şi a unui sergent, de 32, 24 şi respectiv 22 de ani, în diferite zone din Gaza.

Săptămâna trecută, armata israeliană a raportat moartea în luptă a unui general, până atunci militarul cu cel mai înalt grad căzut în conflictul din Gaza. Cel puţin 898 de soldaţi israelieni au fost răniţi de la începutul ofensivei terestre din 27 octombrie, potrivit datelor armatei israeliene.

Ofensiva militară a Israelului pe uscat, pe mare şi în aer în enclava palestiniană s-a concentrat în ultimele ore pe locuri precum Derj Tupah, în nordul Gazei, unde un avion de luptă a atacat o escadrilă antitanc a grupării islamiste palestiniene Hamas, a anunţat armata israeliană.

Trupele israeliene au distrus infrastructura grupării islamiste în interiorul unei clădiri de unde militanţi palestinieni atacaseră cu lansatoare de rachetă vehicule militare israeliene, potrivit unui comunicat al armatei.

Pe de altă parte, ONU a atras atenţia că luptele din Gaza s-au extins în ultimele zile în toate zonele din enclavă, inclusiv la Rafah, în sudul extrem, unde se află concentrat un număr mare de persoane strămutate intern ca urmare a ostilităţilor din nord şi în localitatea vecină Khan Younis.

Potrivit raportului zilnic al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, la 27 decembrie oraşele cele mai afectate de bombardamente au fost Jabalia şi oraşul Gaza din nord, dar ostilităţile au continuat şi în taberele de refugiaţi din partea centrală a fâşiei.

În plus, forţele israeliene au atacat numeroase ţinte în oraşele din sudul Khan Younis şi Rafah, se arată în comunicat, care face referire la moartea a cel puţin 195 de palestinieni şi 22 de soldaţi israelieni în 26 şi 27 decembrie.

Printre incidentele înregistrate de ONU miercuri, raportul menţionează uciderea a şase palestinieni în oraşul Gaza de către lunetişti şi un atac asupra unei grădiniţe de fete din centrul enclavei palestiniene, folosită în prezent ca adăpost pentru persoanele strămutate intern, şi în care şi-au pierdut viaţa cel puţin cinci persoane.