Poliția din Germania a anunțat, marți, că a reținut șase cetățeni sirieni care planificau să comită atacuri teroriste pe teritoriul Germaniei în numele rețelei teroriste Stat Islamic, informează Reuters.

 

Suspecții au vârste cuprinse între 20 și 28 de ani. Aceștia au fost arestați în urma unor raiduri de amploare efectuate în orașele Hanovra, Kassel, Essen și Leipzig, potrivit Procuraturii din Frankfurt.

Aproximativ 500 de polițiști au participat la această operațiune, iar aceștia au efectuat percheziții în opt apartamente.

Autoritățile au afirmat că patru dintre cei reținuți au ajuns în Germania în decembrie 2015, iar ceilalți doi un an mai târziu. Toți cei șase sirieni au cerut azil în Germania, însă procurorii nu au precizat dacă le-au fost aprobate cererile de azil.

”Cei șase sirieni sunt suspectați că ar fi membri ai organizației teroriste care își spune Stat Islamic. Ei sunt acuzați că planificau atacuri asupra piețelor publice din Germania, unde urmau să folosească arme sau materiale explozive”, au declarat procurorii.

La începutul acestei luni, un alt sirian a fost arestat pentru că plănuia să comită atacuri cu bombă pe teritoriul german.

Această operațiune antiteroristă vine cu o lună înaintea marcării unui an de la atacul ce a avut loc la Berlin, când un tunisian a intrat cu un camion în mulțimea aflată la târgul de Crăciun din capitala Germaniei, omorând 12 oameni.

Autoritățile au anunțat că anul acesta vor fi amplasate bariere de beton în apropierea târgurilor de Crăciun și a piețelor aglomerate, pentru a evita un eveniment tragic precum cel din urmă cu un an.