Cel puțin 79 de persoane au decedat, iar alte 1.200 sunt considerate dispărute, în urma incendiilor de vegetație din California, incendiul numit Camp Fire fiind cel mai devastator fenomen de acest fel din istoria statului.

Incendiul de vegetație Camp Fire, care a izbucnit pe 8 noiembrie, a devastat orășelul Paradise din nordul Californiei, provocând cel puțin 76 de decese și distrugând aproape 10.000 de locuințe, au anunțat autoritățile americane. Pompierii au reușit să aducă sub control aproximativ 60% din incendiu, potrivit raportului comunicat duminică dimineața.

Meteorologii prognozează precipitații semnificative în perioada următoare, care ar putea ajuta la stingerea incendiilor, însă există și riscul să cauze inundații și alunecări de teren.

Echipele de salvare continuă eforturile de căutare a persoanelor dispărute și de recuperare a rămășițelor umane din zonele devastate de incendiile de vegetație.

Biroul șerifului din comitatul Butte a comunicat că lista de persoane dispărute a fost întocmită pe baza apelurilor la numărul de urgență 911 și a informațiilor furnizate prin alte mijloace (emailuri, mesaje). Oficialii americani au precizat că cel mai probabil o parte din oamenii de pe această listă au supraviețuit, însă nu a notificat încă autoritățile, unii ne știind că au fost dați dispăruți.

Alte cel puțin trei persoane au murit și din cauza incendiului numit Woolsey Fire, care a devastat peste 96.000 de acri în sudul Californiei. Incendiul este ținut sub control în proporție de 88%, au anunțat autoritățile, duminică.

Președintele SUA, Donald Trump, a vizitat sâmbătă orășelul Paradise și locuri devastate de incendiul de vegetație Woolsey Fire.