Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a denunțat sancțiunile internaționale impuse regimului de la Phenian, pe care le-a calificat drept "negeluite" și a afirmat că "forțe ostile" încearcă să "înăbușe poporul coreean", informează publicația The Korea Herald.

Potrivit agenției publice de știri din Coreea de Nord, KCNA, Kim Jong-Un a făcut aceste declarații în cursul unei vizite pe un șantier în zona turistică Wonsan-Kalma. Liderul de la Phenian a declarat că dezvoltarea acestei zone turistice arată determinarea Coreei de Nord în confruntarea "cu forțele ostile care încearcă să înăbușe poporul coreean cu sancțiuni nelegiuite și blocadă".

Afirmațiile lui Kim Jong-Un vin în contextul în care Administrația SUA a luat măsuri suplimentare pentru intensificarea presiunii economice asupra Coreei de Nord. Departamentul american al Trezoreriei a sancționat recent mai multe companii din Rusia și China pentru presupuse încălcări ale sancțiunilor privind comerțul cu Coreea de Nord.

Săptămâna trecută, Phenianul a anunțat că încă intenționează să implementeze acordul la care cele două părți au ajuns pe data de 12 iunie, în urma unui summit între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, la Singapore.