Băiatul care a comis masacrul din Serbia continuă să le adreseze medicilor o singură întrebare. Singurul lucru care îl interesează este dacă a devenit popular pe reţelele sociale. Motivul sinistru pentru care şi-a planificat cu grijă teribila faptă.

 

Kosta Krsmanović în vârstă de 13 ani, băiatul care a comis masacrul de la școala la Școala Elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad nu a fost niciodată interesat de victime, singurul lucru care contează pentru el fiind dacă a devenit popular în urma gestului său.

„Se vorbește despre mine, sunt eu regele rețelelor?", ar fi singura întrebare pe care băiatul o adresează angajaților Clinicii de Neurologie și Psihiatrie pentru Copii și Tineri unde este internat. Potrivit unei surse din clinică, Kosta nu s-a interesat niciodată de elevi, nu a arătat deloc compasiune.

„Întreabă cel puțin o dată pe zi ce se întâmplă afară, dacă se vorbește despre el, ce se spune, mai ales pe rețelele de socializare. (...) Nici măcar nu este conștient de ceea ce a făcut", spune sursa citată.

Presa sârbă scrie, citând surse din anchetă, că băiatul a avut un motiv bizar pentru acest act criminal: cei care erau pe lista lui erau mai buni decât el la școală și nu a vrut ca ei să iasă în evidență.

Pe lista lui, băiatul avea 16 elevi. În locuința lui, polițiștii au găsit o schiță pentru atacul criminal și lista cu cei 16 copii. Se presupune că unii copii erau mai buni decât el la școală, iar el nu voia ca ei să se facă remarcați prin aceste abilități pe care le aveau, scrie cotidianul telegraf.rs. Așa s-a ajuns la masacrul care a îngrozit Serbia și nu numai. Atacul a durat doar 120 de secunde, timp în care băiatul a împușcat 14 copii, un gardian și un profesor. A ucis opt dintre copii. Kosta a plănuit crima timp de o lună. De asemenea, în noaptea dinaintea crimei în masă, el a vizionat un film despre un masacru la o școală din America.

Procurorii au dispus o expertiză asupra telefonului mobil și a computerului atacatorului. Potrivit sursei citate, Kosta citise Codul penal al Serbiei și știa că dacă va comite masacrul până să împlinească 14 ani nu va răspunde penal. Încă nu s-a stabilit cum a fost posibil ca părinții să nu observe ce plănuia băiatul și ce a făcut timp de o lună. Între timp, părinții şcolii din cartierul Vračar au fost informați că copiii se pot întoarce la cursuri miercuri. Cu toate acestea, mulți părinți s-au opus acestei decizii.

Guvernul Serbiei a stabilit că toţi cei care deţin arme de foc fără licenţă trebuie să le predea de bună voie, în termen de o lună.