Evenimentul, care a adunat aproximativ o sută de persoane, a cuprins o serie de activități dedicate celor care au fugit din calea războiului, printre care s-au numărat jocuri, ateliere de gătit și pictură și, bineînțeles, momente artistice.

 

Desfășurat joi, 25 august, la sediul Asociaţiei de Responsabilizare şi Dezvoltare a Tineretului, evenimentul s-a bucurat atât de prezența adulților cât și a copiilor.

„Copiii s-au bucurat foarte mult, mâncare a fost delicioasă, am degustat mâncare tradițională ucraineană, cei prezenți au pregătit fel și fel de preparate, care mai de care mai gustoase. A fost un moment emoționant, dar și trist, în același timp, și pot să îi înțeleg, acești oameni au sărbătorit Ziua Independenței țării lor ca refugiați în altă țară, pentru că a lor este în război”, a precizat Roxana Husztik, manager operational în cadrul Băncii pentru Alimente Oradea.

Această activitate a marcat finalul programului „BINE 360”, un program prin care, timp de 9 luni, Fundația Comunitară Oradea a oferit suport în dezvoltarea capacității organizaționale celor trei organizații care au găzduit evenimentul.

„Bine 360” este un program finanțat de People in Need, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR și implementat la nivel local de către Fundația Comunitară Oradea.

Evenimentul a fost organizat de Banca pentru Alimente Oradea în parteneriat cu Asociația Filantropia Oradea și Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului.

De la începutul conflictului, Banca pentru Alimente Oradea a donat peste 200 de tone de produse alimentare și nealimentare către refugiații din regiunea noastră și din Ucraina, acestea fiind echivalentul a nu mai puțin de 400.000 de porții și continuă să sprijine organizațiile partenere care acordă ajutor și acum refugiațiilor din Bihor. Numărul persoanelor sprijinite de Bancă, într-un an și jumătate de la izbucnirea stării conflictuale, a variat între 1.600 și 3.800, în fiecare lună.