Facultatea de Litere a Universității din Oradea aniversează, în luna octombrie, 60 de ani de învățământ superior filologic. Cu această ocazie, mai multe generații de filologi se vor întâlni vineri, 6 octombrie, de la ora 15.00, în Aula Magna.

Evenimentul va demara cu câteva urări, venite din partea autorităților locale și județene, respectiv din partea colaboratorilor apropiați ai Facultății de Litere: Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Teatrul „Regina Maria”, APTOR – Visit Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic, Revista „Familia” și din partea partenerilor din parcul industrial: NIDEC, reprezentanți ai fostei companii Sykes, Celestica etc. În continuare, cei prezenți vor depăna amintiri în foaierul aulei.

Din seria manifestărilor dedicate împlinirii a șase decenii de învățământ filologic superior la Oradea face parte și seminarul de comunicare susținut de Mihaela Tatu. Cunoscuta personalitate a mass-media le va vorbi, joi, celor tineri despre importanța limbajului în comunicarea verbală, paraverbală și non-verbală, precum și despre tehnici de comunicare cu impact la public.

„Istoria acestor instituții este vie, iar generația de azi, de la catedră, își propune să marcheze, într-un cadru festiv, aceste momente de retrospectivă și scrutare a orizonturilor viitoare”, a declarat decana Facultății de Litere, conf. univ. dr. Veronica Buciuman.

Evenimentul este organizat de Universitatea din Oradea, cu sprijinul sponsorilor: Á la Chef și florăria Atelierul Laurei.