Peste două mii de persoane au participat sâmbătă, 15 iunie, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, la a XII-a ediție a Swimathon Oradea. S-au adunat peste 900 de mii de lei pentru cauzele înscrise la Swimathon, ceea ce dovedește implicarea tot mai mare a comunității.

 

Valoarea donațiilor obținute anul acesta a doborât toate recordurile de strângere de fonduri ale Fundației Comunitare Oradea, organizatorul evenimentului. Donațiile vor facilita tratamente medicale mult prea costisitoare, vor duce la crearea unor spații educative, vor crește calitatea vieții unor persoane cu dizabilități sau copii proveniți din medii defavorizate, vor contribui la educarea și dezvoltarea tinerei generații, iar lista de bine continuă. Sumele de bani vor merge spre susținerea celor 16 cauze prin intermediul cărora vor fi posibile schimbări în bine în comunitatea bihoreană.

350 de înotători și 59 de echipe formate din colegi de muncă, prieteni, familii sau copii, sportivi, membri de club sau antreprenori, cu toții s-au aliniat la start și au făcut valuri de bine pentru cauzele înscrise în această ediție. Cele mai multe lungimi de bazin au fost efectuate de echipa Unicom 2 Swim 2 Cezar, care a reușit să înoate 78 de lungimi de bazin în cele 40 de minute alocate. Unicom 2 Swim 2 Cezar a înotat pentru cauza „Dăm aripi micului Angelman”. Pentru această performanță, din fonduri proprii, Fundația Comunitară Oradea va suplimenta donațiile pentru această cauză cu o mie de lei.

Fondurile de peste 900 de mii de lei au fost obținute în decursul a peste două luni de implicare, bani strânși din donații individuale, din sponsorizări ale companiilor și firmelor implicate. 16 echipe de proiect s-au dedicat derulării unor campanii de strângere de fonduri cu sprijinul Fundației Comunitare Oradea, care le-a oferit suport și mentorat pentru a-și îndeplini obiectivele financiare. Oameni de bine au donat, unii au devenit ambasadori ai cauzelor, alții au ales să înoate în ziua evenimentului și să facă auzite cauzele înainte de eveniment. Swimathon Oradea a dovedit din nou că Bihorul este format dintr-o comunitate de oameni care știe că lucrurile se mișcă dacă faci valuri de bine.

Pentru a oferi șansa fiecărei cauze de a-și atinge obiectivele financiare, campania de strângere de fonduri continuă. Pot fi făcute donații până pe 15 iulie în platforma swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte.

Fundația Comunitară Oradea este ONG-ul care adună oamenii de bine în jurul competiției caritabile în calitate de organizator. Swimathon Oradea facilitează strângerea de fonduri pentru cauze sau proiecte ale unor ONG-uri, grupuri de inițiativă și persoane fizice. Acestea se angrenează în campanii de strângere de fonduri pentru a obține finanțările necesare implementării de proiecte sau susținerii unor cauze, în timp ce Fundația Comunitară Oradea le pune la dispoziție platforma swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro și le oferă sprijin și mentorare pentru atingerea obiectivelor financiare. Swimathon Oradea este o competiție caritabilă organizată de Fundația Comunitară Oradea de 12 ani încoace.