Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, în seara zilei de 7 martie, au răsunat cântece populare românești dedicate iubirii, iar dansurile virtuoase au creat o atmosferă de sărbătoare și voie bună, în fața unui public cald și primitor.

 

Spectacolul a fost organizat de Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” și a adus laolaltă cântece și dansuri din diverse zone ale țării. A devenit o tradiție ca „Nuntașii” să ofere publicului iubitor de folclor un spectacol deosebit în preajma zilei de 8 martie, prin care iubirea, primăvara și tradițiile să fie așezate la loc de cinste, bucurându-se, și de această dată, de o sală plină și de ropote multiple de aplauze.

Invitații speciali au fost Cătălina Rotaru din Bucovina și Vlăduț Sărmaș din Năsăud, câștigătorii Trofeului emisiunii „Vedeta Populară” de la Televiziunea Română, doi tineri foarte talentați și dăruiți, care au sensibilizat sala prin cântecele interpretate cu trăire și căldură, aduse de pe meleaguri mioritice și pline de tradiție. Împreună cu ei, soliștii ansamblului: Maria Haiduc, Iuliana și Alexandrina Chelu, Antonela Ferche-Buțiu, Florica Ruja, Ciprian Mocan, Mihai Jula, Alexandru Carțiș, Teodora Șandru, Roxana Berinde, Alexandra Durgheu, Maria Cobzaș, precum și Grupul Vocal Folcloric „Nuntașii Bihorului – Juniori”, au adus înaintea celor prezenți în sală cântece populare bihorenești și nu numai, cântând iubirea și bucuria celor dragi. Conducerea muzicală a fost asigurată de Radu Tîrb, alături de talentați instrumentiști, care au înnobilat spectacolul, în timp ce sunetul și luminile au fost asigurate de TopSound.

Cele mai spectaculoase momente ale serii au fost, fără dar și poate, oferite de cei mai virtuoși și dăruiți „Nuntași”, dansatorii ansamblului, instruiți de președintele Dinu Avram, care, prin cele trei dansuri din Bihor, un dans din Moldova și unul din Năsăud, au oferite adevărate momente de măiestrie coregrafică populară românească și au delectat publicul prin costumele autentice, prin virtuozitatea dansurilor și prin energia și voia bună de care au dat dovadă.

Spectacolul a fost un real succes, întrucât toți cei prezenți au manifestat o reală bucurie față de ceea ce s-a petrecut în acea seară, privind cu entuziasm spre un viitor spectacol. Desigur, acest spectacol nu ar fi putut avea loc fără ajutorul unor oameni de bine, precum și a celor care s-au implicat în mod direct la organizarea acestuia.

Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului”, cu o activitate neîntreruptă de peste 55 de ani, continuă să aducă înaintea iubitorilor de folclor reale momente de reverie și trăire autentic românească, prin joc, cântec și voie bună.

Alexandru Mihai CARȚIȘ