Teatrul Regina Maria a fost, aseară, gazda unui eveniment deosebit, intitulat „Serată în stil vienez”, un adevărat spectacol de eleganță și rafinament organizat de Liceul „Don Orione” din Oradea.

 

„Serata în stil vienez are ca obiectiv valorizarea adolescenților prin cultură (teatru, dans, muzică și modă), iar protagoniștii evenimentului sunt elevii liceului nostru”, a declarat prof. Alexandru Stoica, directorul Liceului „Don Orione”.

Iubirea, simpatia sau chiar colegialitatea dintre adolescenți este important să se manifeste într-un mod elegant, respectuos și diplomat. De multe ori este dificil acest lucru, având în vedere furtuna emoțională pe care o experimentează tinerii la această vârstă. Pasiunea este una dintre trăsăturile adolescenților care necesită și ea educare.

Psihologul școlar Ioana Drugaș afirmă faptul că atitudinea bazată pe pasiune de multe ori este în contrast cu atitudinea elegantă, iar la această ediție a evenimentului, organizatorii și-au propus să prezinte modalitățile prin care cele două trăsături se armonizează. În acest fel, elevii clasei de mecatronică au fost protagoniștii Pasiunii, iar elevii bio-chimiști au întruchipat Eleganța. În cadrul spectacolului au putut fi urmărite și momente de teatru pregătite de elevii-actori de la Teatrul de copii Oradea, sub coordonarea actorului Șerban Borda, iar campionii naționali, antrenați de Florin Culda și Veszi Oana, de la Clubul sportiv Exclusive Dance, au încununat eleganța evenimentului prin frumusețea unor coregrafii selecte. Un moment formativ a fost și discursul motivațional susținut de Marius Molan, care a prezentat trei dintre cele mai importante trăsături în lumea eleganței.

A fost o seară plină de culoare și rafinament, de care s-au bucurat nu numai elevii, ci și factorii importanți implicați în educarea acestora.

Evenimentul, aflat la a doua ediție, a fost organizat de Liceul „Don Orione”, prin Consiliul școlar al elevilor, în colaborare cu Clubul sportiv „Exclusive Dance”, Teatrul de copii, Oradea și MModels România.