Cu prilejul „Zilei Pompierilor din România", echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" al judeţului Bihor au avut, pe lângă misiunile specifice desfășurate în permanență, și una specială: aceea de a sărbători această zi aniversară.

Pompierii au organizat o serie de activități menite a-i familiariza pe bihoreni cu aspecte din viața și activitatea salvatorilor și de a le oferi micuților invitați bucuria de-a explora îndeaproape lumea pompierilor militari. La sediul inspectoratului, „Ziua Pompierilor din România” a debutat cu depunerea de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni și a continuat cu ședința festivă în cadrul căreia au fost comemorați eroii pompieri căzuţi la datorie de-a lungul timpului. În același cadru festiv, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și opt subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice și un număr de 224 de angajați au fost citaţi prin Ordinul de zi pe inspectorat, în semn de apreciere pentru munca desfăşurată şi rezultatele profesionale obţinute.

Începând cu ora 10.00, pompierii militari au deschis porţile tuturor celor 12 subunităţi din judeţ ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, aniversând alături de bihoreni „Ziua Pompierilor din România”. În cadrul „Zilei Porţilor deschise”, sute de copii şi adulţi au asistat curioşi şi entuziaşti la exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat victimei unui accident rutier şi la prezentarea autospecialelor de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea inspectoratului. De asemenea, cei prezenţi au fost familiarizaţi cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pompierii militari explicându-le totodată vizitatorilor, modul în care trebuie să acţioneze pentru protejarea propriilor vieţi şi bunuri în cazul declanşării diferitelor tipuri de riscuri. Invitaţii pompierilor bihoreni au asistat la lecţii de acordare a primului ajutor calificat, în cadrul cărora până şi cei mai mici dintre vizitatori au pus în practică cunoştinţele teoretice asimilate, exersând tehnicile învăţate împreună cu personalul ISU Bihor și voluntarii din cadrul programului „Salvatori din pasiune” derulat la nivelul inspectoratului. „Cercetarea” autospecialelor de intervenţie din dotarea subunităţilor şi refularea apei la ţintă s-au numărat printre momentele speciale trăite atât de copii prezenţi, care au devenit pompieri pentru câteva clipe, cât şi de părinţii acestora şi de sărbătoriţii zilei care au primit în dar, valoroase aplauze şi manifestări de bucurie ale micilor curajoşi.